Onze zorgsites

Onze banensites

De laatste tweets van @hulpinhuis

Wij helpen u graag met het vinden van een huishoudelijke hulp, onze service geldt voor particulieren. 

Regeling Dienstverlening aan Huis


In bovenstaand filmpje leggen we uit hoe de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt.

In 2007 heeft de overheid de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' in het leven geroepen. Deze regeling moet wit werken bevorderen. Als de hulp in huis onder de 'regeling dienstverlening aan huis' valt, dan is deze voor de Belastingdienst niet in loondienst, er hoeft dan ook geen loonbelasting of andere premie betaald te worden. De hulp kan daardoor zijn of haar werk goedkoper uitvoeren.

Voorwaarden
Wanneer u een hulp in huis neemt moet deze aan verschillende voorwaarden voldoen om onder de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' te vallen:

De werkzaamheden van uw hulp in huis
U kunt een hulp in huis nemen voor verschillende taken. Volgens de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' mag de hulp de volgende taken uitvoeren:

Vaak wordt er gedacht dat de taken die worden uitgevoerd door de hulp in en rondom het huis moeten plaatsvinden. Dit is echter een misverstand, taken mogen namelijk ook elders worden uitgevoerd. Zo mag een hulp ook zorg verlener op een andere locatie en mag er ook worden opgepast in het huis van de hulp.

Het contract
Wij raden u aan om in alle gevallen een contract op te stellen met de hulp. Alleen wanneer u een PGB ontvangt is dit verplicht, maar het schriftelijk vastleggen van alle afspraken is iedereen aan te raden. In het contract kunt u verschillende afspraken opnemen. U kunt hierbij denken aan het uurloon, werktijden, de looptijd en de diverse werkzaamheden. U kunt gratis een voorbeeldcontract bij ons downloaden op het moment dat u klant bent bij ons. 

Wet koop op afstand

Een aankoop via het internet of via telefoon is een koop of afstand. Vaak vallen zulke aankopen onder de wet 'kopen op afstand'. Dankzij deze wet hebt u zeven dagen bedenktijd vanaf het moment dat u een product op afstand koopt. Wanneer u zich binnen deze zeven dagen nog bedenkt en het product terug stuurt, ontvangt u uw geld terug. Niet alle aankopen vallen hier echter onder. U vindt hieronder de uitzonderingen. 

Ook bij onze dienst is de wet 'kopen op afstand' niet van toepassing. U vraagt bij ons namelijk om een dienst dat wordt afgestemd op uw wensen. Daarnaast geeft u ons toestemming om direct op zoek te gaan naar een geschikte hulp. Onmiddelijk na de aanvraag wordt de dienst gestart.

Mocht u echter niet tevreden zijn over de hulp, dan gaan wij kosteloos voor u op zoek naar een geschikte vervanger. Deze garantie is tot een jaar nadat u uw aanvraag hebt ingediend geldig.

Ook profiteren van onze service? Schrijf u dan nu bij een van onze websites in, dien een aanvraag in en wij gaan direct voor u op zoek!