Onze zorgsites

Onze banensites

De laatste tweets van @hulpinhuis

Bron: RTV Oost Gepubliceerd: zaterdag 7 februari 2015

Door de nieuwe zorgwet zijn er problemen ontstaan in de reguliere thuiszorg. Ouderen krijgen minder uren vergoed voor huishoudelijke hulp en dus gaan mensen op zoek naar een andere manier om aan een schoonmaker te komen.

Het Enschedese bedrijf Dewittewerkster ziet daarom een gat in de markt, de onderneming speelt handig in op de ontstane problemen en bemiddelt in het vinden van een geschikte en vooral betaalbare hulp.

"Ik werk overdag en daarnaast heb ik nog een aantal lichamelijke beperkingen, dus ik vindt het wel heel ideaal, zeg maar". Meneer Koers uit Enschede krijgt hulp van deze witte werkster, "ik ben gewoon een mannelijke collega hoor", inderdaad een stoere, verme knaap, schoonmaker Weterholt, hij helpt meneer Koers graag.

"Uiteraard de wc schoonmaken, daarna de badcel en dan als ik dat allemaal heb gedaan dan pak ik de vloer mee".

Over werk heeft die niet te kragen, want via de site van dewittewerkster krijgt hij aanvragen genoeg. "Veel meer nou op dit moment, dan vorig jaar". De opzet is bedacht door Korné Pot uit Enschede. Hij zag dat gemeenten aan het worstelen waren hoe de thuiszorg betaalbaar kan blijven. "En dat ook de gemeenten daar verschillend mee omgaan en wat we ook merken is dat er een heel aantal mensen die een hulp hebben, dat die bij ons terecht komen. Omdat ze zeggen van mijn eigen bijdrage is bijvoorbeeld hoger dan wat ik bij julllie moet betalen, bij ons betaal je de hulp maar € 12,50 euro per uur. Dat is volledig wit en volledig legaal".

Maar wel heel goedkoop, de vraag is 'hoe dat kan'?

"Nou bij ons maken de hulpen gebruik van de regeling 'dienstverlening aan huis' en dat wil eigenlijk zeggen dat als je bij een particulier thuis werkzaam bent, dat er geen loonheffing en dergelijke afgedragen hoeft te worden. En daarmee is die € 12,50 euro die jij aan de hulp betaald, die gaat ook volledig naar de hulp toe. En daarmee houden ze in sommige gevallen zelfs nog meer over dan dat ze bij een thuiszorginstelling werken".

Dus voor zowel thuishulpen die elders buiten de boot zijn gevallen, als de clienten, zorgt dewittewerkster voor kleur in de thuiszorg!

 

Terug naar het pers overzicht