Onze zorgsites

Onze banensites

De laatste tweets van @hulpinhuis

Bron: De Groninger Gezinsbode Gepubliceerd: maandag 6 mei 2013

Flinke groei Noorderhulp in één jaar tijd

NOORD-NEDERLAND
De website www.noorderhulp.nl bestond op 1 mei precies een jaar. In het afgelopen jaar heeft Noorderhulp al veel bereikt. Zo staan er inmiddels 9220 huishoudelijke hulpen ingeschreven, zijn 281 inschrijvingen gedaan door zorgzoekers en wordt de service van Noorderhulp gewaardeerd met een 8,2. Noorderhulp is opgericht om in Groningen, Friesland en Drenthe te bemiddelen tussen hulpbehoevenden en werkzoekers. Iedereen die op zoek is naar een schoonmaak(st)er kan zich bij Noorderhulp inschrijven. Aan de hand van de wensen en eisen wordt  dan naar een geschikte schoonmaak(st)er gezocht.

Grootste aanbieder
Oprichter Korné Pot: "We helpen met Noorderhulp zowel mensen met een zorgindicatie als particulieren die slecht aan hun huishouden toe komen. Wij zijn inmiddels de grootste aanbieder in Friesland, Groningen en Drenthe. Ongelofelijk om te zien hoe hard het aanbod gegroeid is." Deze bemiddelingsservice is nodig omdat blijkt dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een huishoudelijke hulp. Zowel mensen die het te druk hebben met werken als mensen die niet meer in staat zijn om de huishoudelijke taken uit te voeren. Naast deze vraag naar hulp, zijn er ook veel mensen op zoek naar werk. Deze twee groepen kunnen elkaar doorgaans moeilijk vinden.

Eisen
Wanneer mensen een aanvraag indienen kunnen zij hun eisen doorgeven. Aan de hand van deze eisen wordt een geschikte hulp gezocht. In de dienstverlening van Noorderhulp staan de eisen van de klanten centraal, stelt Pot. "De eisen die mensen aan een hulp stellen kunnen enorm verschillen. De ene klant wijst een hulp af omdat ze niet onder de banken schoonmaakt, de andere klant wijst een hulp af omdat de banken elke week weer verschoven zijn."
"Door de eisen van de klant als richtlijn te gebruiken heeft tachtig procent van onze eerste match een directe klik tot gevolg. In slechts twintig procent van de gevallen moeten wij een tweede match aanleveren."

Terug naar het pers overzicht